Akú úlohu má v oplotení podhrabová doska

Akú úlohu má v oplotení podhrabová doska

Ako už napovedá samotná názov, podhrabová doskaslúži proti podhrabaniu, väčšinou zvierat. To však nie je jediný dôvod, prečo je výhodné mať ju ako súčasť oplotenia.

Instantný plotový múrik

Stavba plotu z pletiva alebo plotových panelov v mnohých prípadoch začína betónovaním plotových stĺpikov a v niektorých prípadoch aj múrika.

Plotový múrik plní funkciu ochrany proti podhrabaniu zvierat, rýchlemu zničeniu / opotrebeniu plota v dolnej časti oplotenia a proti prerastaniu trávy a buriny cez plot.

Počas letnej sezóny sa trávnaté časti pozemku kosia aj raz za týždeň. Kosenie tesne popri plote môže poškodiť pletivo a jeho vrchnú antikoróznu úpravu.

Ďalšia možnosť je nekosiť tesne okolo pletiva a nepokosenú trávu a burinu odstraňovať ručne. To je však nekonečné množstvo práce naviac pri predstave, ako rýchlo rastie tráva v teplom letnom počasí s dobrou závlahou z búrkových dažďov.

Plotový múrik síce znamená čas aj financie naviac pri výstavbe nového plotu, no je zárukou dlhšej životnosti pre samotné oplotenie.

Ak sa vám do betónovania plotových múrikov veľmi nechce, je tu ešte jedno, rovnako efektívne riešenie.

Podhrabové dosky sú hotové dielce v rozmere plotového múrika. Sú vyrobené z kvalitného betónu vystuženého železom.

Podhrabová doska sa montuje hneď po zabetónovaní a vytvrdnutí plotových stĺpikov. Pomocou AKU skrutkovača a samorezných skrutiek si v potrebnej výške uchytíte držiak, do ktorého už len zasuniete podhrabovú dosku.

Oproti klasickému betónovaniu múrikov sa vyhnete kopaniu jamy do nezamŕzajúcej hĺbky, šalovaniu a samotnému mokrému betónovaniu. Betón musí niekoľko dní schnúť, kým sa môže začať s montážou pletiva.

Pri montáži podhrabových dosiek nemusíte na nič čakať. Montujú sa hneď spolu s pletivom.

Podhrabové dosky sa môžu vrstviť aj v dvoch radoch na seba. Môžete ich nechať celé nad terénom, čiastočne alebo úplne skryť do zeme. Rozhodnutie je už len na vás a podľa vašich predstáv.

Podhrabové dosky sú časovo aj finančne menej náročné ako betónovanie plotového múrika.

M+M Martinec s.r.o., Paholec 1, Pezinok 902 01, +421905569909, eshop@martinec.sk