Pozinkované pletivo vs. Poplastované pletivo

Pozinkované pletivo vs. Poplastované pletivo

Plotové pletivo je jedným z najpopulárnejších druhov plotov dostupných na dnešnom trhu. Tento konkrétny plotový materiál je veľmi flexibilný a poskytuje jednoduchú inštaláciu, čo je jednoznačne obrovským pozitívom. Pletivo je ideálne na projekty, ktoré sú na nerovnom teréne, ktorý už nebude nijako vyrovnávaný.

Pletivá sú dostupné v rade výšok, vďaka ktorým sú vhodné pre rôzne aplikácie. Nižšie pletivá sa viac používajú pre obytné priestory a vyššie pletivá pre komerčné využitie alebo objekty, kde je potrebná väčšia bezpečnosť. To samozrejme nie je pravidlom, a v konečnom dôsledku je už len na vás, akú výšku pletiva považujete za správnu.

Ďalej rozhoduje typ pletiva. My sa zameriame na rozdiel medzi pozinkovaným a poplastovaným pletivom. Hlavný rozdiel medzi pozinkovaným a poplastovaným pletivom je ten, že poplastované pletivo je potiahnuté PVC vrstvou. Kov pod touto vrstvou je rovnako pozinkovaný a na ňom je vrstva PVC. Vďaka tomu je jednoduché určiť, ktorý z nich lepšie odoláva času a vplyvom počasia.

Pozinkované a poplastované pletivá sú si však veľmi podobné. Hlavne z hľadiska ich dlhovekosti, sily a poskytujúcej bezpečnosti. Pri pozinkovanom pletive môžeme hovoriť o približne 10 ročnej životnosti a pri poplastovanom pletive 20 a viac. Tieto pletivá sú prakticky bezúdržbové, nevyžadujú si žiadnu starostlivosť v podobe maľovania a sú odolné voči hrdzaveniu a korózii.

Pri týchto bežných pletivá sa najčastejšie v ponuke vyskytujú pletivá, ktoré sa líšia iba výškou. Väčšinou sú to pletivá, ktoré začínajú pri výške jedného metra, pričom maximálna výška sú dva metre. Pri pozinkovaných pletivách je priemer drôtu 2 mm a veľkosť oka 60 mm. Vďaka tomu poskytuje pomerne dostatočnú ochranu a pevnosť oplotenia. Poplastované pletivo má viac verzií. V prvom rade má dve farebné prevedenia, zelenú a antracitovú. Výšky pletiva sú rovnaké ako pri pozinkovanom pletive, avšak líšia sa priemerom drôtu, oka a hrúbkou PVC vrstvy. Poplastované pletivo Klasik PVC 6x6 má priemer drôtu 1,65 mm, hrúbku PVC vrstvy 2,5 mm a veľkosť oka 60 mm. O niečo silnejšie je Klasik PVC 5x5 pletivom ktoré má rovnakú hrúbku drôtu aj PVC vrstvy, ale vďaka menšiemu priemeru oka (53 mm) poskytuje väčšiu pevnosť a silu. Ak by ste chceli ešte silnejšie pletivo na plot, zaobstarajte si Klasik PVC Super, ktoré má priemer drôtu 1,8 mm, priemer PVC vrstvy 2,8 mm a veľkosť oka 53 mm.

Všetky tieto pletivá sú vhodné na oplotenie záhrady, domu alebo iného areálu, ktorý potrebujete zabezpečiť a chrániť. Ak vám výšky týchto pletív nestačia, k dispozícii je tenisové pletivo, ktorého výška je od troch do štyroch metrov.

M+M Martinec s.r.o., Paholec 1, Pezinok 902 01, +421905569909, eshop@martinec.sk