Zvárané pletivo: Pevné pletivo, čo vydrží

Zvárané pletivo: Pevné pletivo, čo vydrží

V prvom rade je potrebné brať do úvahy pevnosť a výšku pletiva. Aby sme vedeli, akú výšku a pevnosť zvoliť, je potrebné vedieť, koho pletivo nemá pustiť von či dovnútra. Najčastejším dôvodom pre voľbu pevnejšieho a vyššieho pletiva je pes (poprípade iný domáci maznáčik, ktorý rád uteká). Preto je častou voľbou zvárané pletivo, ktoré nemožno rozpliesť. V prípade, že sa váš pes podhrabávať, je dobré k pletivu si zaobstarať aj betónové podhrabové dosky. Zvárané pletivá sa stávajú stále populárnejšími vďaka svojmu modernému vzhľadu a vysokej pevnosti. Vyrábajú sa len v poplastovanej verzii (Zn + PVC). Aj v tomto prípade je možnosť vyberať z viacerých veľkostí a rôznych priemerov drôtu.Najčastejšie vyhľadávanú výškou pletiva je 150 a 180 cm.

Ďalším faktorom, ktorý môže mať vplyv na výber pletiva, je pozemok. Zvárané pletivo je vhodné do rovinatého alebo mierne šikmého terénu. Pri vysokých nerovnostiach odporúčame použiť štvorhranné pletivo. Lepšie sa prispôsobí nerovnostiam a možno ho ľahko rozpojovať a následne zase spájať.

V neposlednom rade môže výber pletiva ovplyvniť aj cena, či trebárs náročnosť na montáž. Tieto faktory by však mali byť pri rozhodovaní až na druhom mieste.

Technické parametre, životnosť a antikorózna úprava zváraného pletiva

Pletivo je vyrobené zo žiarovo pozinkovaného drôtu, obsah zinku je minimálne 40g/m2. Pletivo je následne po zváraní elektrostaticky poplastované vysokoadhéznym polyetylénom. Pletivo s takto kvalitnou dvojitou antikoróznou úpravou má záruku 15 rokov na odolnosť voči korózii. Vyrába sa vo farbách zelená - RAL 6005 a niektoré typy aj v antracitovej farbe - RAL 7016.

Zváraného pletiva a jeho výhody

  • Moderný dizajn
  • Vhodné do rovinatého alebo mierne šikmého terénu
  • Nepotrebujú šponovací drôt
  • Viac dizajnových a pevnostných variant pletiva
  • Vhodné do záhrad moderných rodinných domov, verejných areálov
  • Jednoduchá a rýchla montáž
  • Upozornenie:

    Odporúčame vám preveriť si pevnosť zváraného pletiva. Informujte sa o priemere oceľového drôtuukrytého pod PVC úpravou, pretože väčšina dodávateľov tento údaj, ktorý je dôležitý pre celkovú pevnosť oplotenia, radšej neuvádza. Rozdiel 0,1mm v priemere drôtu robí 14% v rozdiele pevnosti pletiva.

    M+M Martinec s.r.o., Paholec 1, Pezinok 902 01, +421905569909, eshop@martinec.sk