Tieniaca sieť: 3 dôvody, prečo nesmie chýbať na vašej záhrade

Tieniaca sieť: 3 dôvody, prečo nesmie chýbať na vašej záhrade

Nezostali vám finančné prostriedky na realizáciu dreveného či betónového plota? Nechcete na zatienenie pletiva použiť umelý živý plot, bambus ani rákos? V tom prípade je pre vás bezúdržbovou a estetickou alternatívou ochrany pozemku pred zvedavými pohľadmi tienidlo na plot. Aké sú jeho výhody?

Je zárukou súkromia

Oplotenie pozemku je bežný spôsob, ako vymedziť pozemok od jeho okolia. Najčastejšie sa na zhotovenie plota používa pletivo, ktoré však samo o sebe pôsobí fádne a ani zďaleka neposkytuje súkromie. Celý problém vyrieši tieniaca sieť upevnená na existujúce pletivo, napríklad drôtom, špagátom, sťahovacími páskami alebo špeciálnymi úchytmi.

Pri výbere tieniacej siete musíte poznať tri dôležité parametre. Ide o výšku, farbu a tienivosť. Čo sa týka výšky, tieniace siete sú dostupné vo výške 100, 120, 150, 180 a 200 cm v zelenej, hnedej či šedej farbe. Tienivosť je percentuálne vyjadrenie priepustnosti svetla. Bežne sa predávajú tieniace siete s tienivosťou 80, 90 a 95 percent.

Chráni pred slnkom, prachom i vetrom

Okrem toho, že tieniaca sieť eliminuje zvedavé pohľady okoloidúcich, má aj ďalšie ochranné funkcie. Siete s tienivosťou okolo 80 percent poskytujú tieň na pozemku nielen vám, ale aj rastlinám v záhrade, čím zabraňujú ich vysušeniu a spáleniu. V neposlednom rade znižujú veternosť, najmä na otvorených plochách, a slúžia ako ochrana proti prachu. V prípade, že bývate blízko cesty, poslúžia aj ako smogový filter.

Je lacná, odolná a jednoduchá na realizáciu

Montáž pletiva a následné pripevnenie tieniacej siete predstavuje jednoduché a lacné riešenie realizácie oplotenia pozemku. Tieniace siete sú vyrobené z kvalitného HDPE materiálu vyznačujúceho sa odolnosťou proti UV žiareniu, vlhkosti a plesniam.

Pripevnenie tieniacej siete zvládnete s troškou šikovnosti svojpomocne, čiže aj týmto spôsobom ušetríte nemalé finančné prostriedky, ktoré môžete investovať inak.

M+M Martinec s.r.o., Paholec 1, Pezinok 902 01, +421905569909, eshop@martinec.sk