Stĺpiky na plot vám pomôžu k modernému oploteniu

Stĺpiky na plot vám pomôžu k modernému oploteniu

Zaujíma vás, aké oplotenie je tento rok v kurze? Máme pre vás plotové inšpirácie, ktoré sú nielen plne funkčné, pevné a odolné, ale aj moderné.

Klasikou medzi pletivami sú 4-hranné pozinkované a poplastované pletivá. Fakt je ten, že oplotenie z tohto typu pletiva vymedzí pozemok od okolia, je dostatočne pevné, odolné a cenovo výhodné, avšak vzhľadovo neutrálne až fádne. Samozrejme, dá sa oživiť inštaláciou tieniacej siete alebo výsadbou popínavých rastlín či kríkov v jeho okolí, no napriek tomu k dizajnovým trendom tohto roka nepatrí.

3 tipy na moderné oplotenie domu

V roku 2022 sú v kurze zvárané pletivá v rolkách, zvárané panely a gabiónové ploty. Zaujmú vás atraktívnym dizajnom i svojimi vlastnosťami. Čo by ste o nich mali vedieť?

Zvárané pletivá v rolkách

Tohtoročným trendom dominuje drôtené oplotenie pozemku. K dizajnovo zaujímavým kúskom patria zvárané pletivá v rolkách. Možno ich zaradiť k najmodernejším typom oplotenia vôbec. Disponujú vysokou pevnosťou a odolnosťou. Určite oceníte 15-ročnú záruku na vysokokvalitnú povrchovú úpravu.

Jednotlivé alternatívy zváraného pletiva sa od seba, okrem iného, líšia veľkosťou oka. Vyberať si môžete z viacerých farebných variantov. Okrem tradičnej zelenej je k dispozícii aj moderná a nadčasová antracitová.

Všetky produkty z tejto kategórie charakterizujú zvlnené horizontálne drôty urýchľujúce stekanie dažďovej vody. Okrem praktickej funkcie, samozrejme, spĺňajú aj estetickú. Pletivo je aj vďaka nim dizajnovo atraktívne.

Zvárané pletivo Plastirol predstavuje ekonomickú, no dostatočne pevnú a odolnú alternatívu zváraného pletiva. Hrúbka pozinkovaného drôtu je 1,6 mm, celková hrúbka s poplastovaním 2,1 mm. Veľkosť oka je 50,8 x 101,6 mm.

Rovnakou veľkosťou oka, ale väčšou hrúbkou drôtu sa vyznačuje zvárané pletivo Luxor 2. Drôt má v tomto prípade hrúbku až 2 mm, s poplastovanou vrstvou 2,5 mm. Očarí vás nielen svojou pevnosťou, ale aj eleganciou.

Najpevnejšie z tejto sekcie je zvárané pletivo Forte Medium. V porovnaní s pletivom Luxor má pevnejší drôt, konkrétne v hrúbke 2,2 mm. Oko je menšie a má rozmer 50,8 x 50,8 mm.

Zvárané panely

Chcete niečo naozaj výnimočné nielen pevnostne, ale aj dizajnovo? K najmodernejšiemu drôtenému oploteniu rozhodne patria stĺpiky na plot, plotové panely a dielce. Antikorózne úpravy zo žiarového zinku alebo kombinácie pozinkovania a polyesteru zaistia plotu dlhú životnosť. Ak nepatríte k domácim kutilom, oceníte jednoduchú montáž.

Najnižšia ekonomická náročnosť je spojená s plotovými dielcami Fénix. Je pre ne typická dvojitá povrchová úprava, teda zinok a polyester. Veľkosť oka je 200 x 55 mm, výška 123 cm a hrúbka drôtu 4 mm. Okrem zelenej sa dajú objednať aj v iných farebných vyhotoveniach. Oplotenie domu týmito dielcami bude pôsobiť zaujímavejšie aj vďaka možnosti vybrať si z troch typov stĺpikov a viacerých alternatív úchytov.

Pre zvárané panely Brico je príznačná veľkosť oka 200 x 50 mm, výška 103 cm a hrúbka drôtu 4 mm. Štýlovo pôsobí oplotenie v povrchovej úprave zo žiarového zinku, v zelenej i antracitovej. Výber je na vás. Plot z týchto plotových dielcov je pevnejší, pretože má menšie oko. Dĺžka je rovnaká ako pri paneloch Fénix, teda 2,5 metra. Na trhu nájdete aj 3-metrové plotové dielce, ktoré sa však prehýbajú a sú menej pevné, nakoľko sú uchytené menším počtom stĺpikov.

Chováte veľké psy a potrebujete nielen moderné, ale aj extra pevné oplotenie? Panely Delfín, 2D i 2D Super majú drôt hrubý až 5 mm.

Gabiónové ploty

Gabiónové ploty si zamilujú majitelia rodinných domov, ale aj firiem, ktorí preferujú extra pevné oplotenie a maximálnu mieru súkromia. Samozrejme, gabiónový plot sa vyznačuje aj dlhou životnosťou vďaka hrúbke drôtu a kvalitnej dvojitej antikoróznej úprave s pozinkovania a vypalovanej polyesterovej farby. Vyberať si môžete z viacerých výšok od 1 až do 2 metrov. Hrúbka predstavuje 16 cm.

Konečný vzhľad gabiónového plotu dotvoríte vy výberom kameniva rôznej veľkosti, tvaru či farby. Pre tento typ gabiónových plotov sa odporúča kamenivo vo frakcii 50 až 100 mm.

Ktoré oplotenie je to naj?

Všetky uvedené varianty oplotenia sa vyznačujú moderným dizajnom. Závisí od vás, ktorému dáte prednosť. Vyberajte si však nielen podľa vzhľadu, ale aj účelu, ktoré má oplotenie okolo domu spĺňať. Nepodceňujte pevnosť a odolnosť. Do úvahy vezmite životnosť pletiva a, samozrejme, finančné možnosti. Cenovú kalkuláciu si ľahko vypočítate sami vďaka online kalkulácii oplotenia. Získate aj potrebný výpis materiálu a nestane sa vám, že na niečo zabudnete. 

M+M Martinec s.r.o., Paholec 1, Pezinok 902 01, +421905569909, eshop@martinec.sk