Nové plastové pletivo ihneď k odberu. Neváhajte a vyberajte

Nové plastové pletivo ihneď k odberu. Neváhajte a vyberajte

Pletivo patrí ku kvalitným, pevným, odolným a dizajnovo atraktívnym typom oplotenia pozemkov a rodinných domov. Z akého sortimentu si môžete vyberať?

Plotové pletivo je na Slovensku najpoužívanejším druhom oplotenia. Dostatočne vymedzí pozemok od okolia, ochráni ho pred nežiaducimi návštevníkmi a v prípade inštalácie tieniacej siete je aj zárukou súkromia.

Navyše niektoré typy pletiva slúžia ako nosný prvok pre popínavé rastliny, čo dáva plotu úplne nový rozmer. Tie najpevnejšie a najodolnejšie vám budú spoľahlivo slúžiť dlhé roky a nemusíte sa báť, že vám z pozemku utečú veľké psy. Medzi drôteným oplotením nájdete aj dizajnovo zaujímavé prvky. V tomto smere sú čerešničkou na torte zvárané panely.

Nové plotové pletivo: ktorému dáte prednosť?

Ak uvažujete nad zhotovením plota z pletiva, na výber máte z viacerých alternatív. Vyhrá u vás 4-hranné pletivo, zvárané pletivo v rolkách alebo zvárané panely?

4-hranné pletivo

4-hranné pletivo v pozinkovanej verzii je klasika, ktorú pozná snáď každý. Tento typ pletiva je na trhu dlhé roky a stále sa teší obľube. Z tejto kategórie si vyberajte vtedy, keď máte na inštaláciu oplotenia menší budget, no zároveň chcete pevný plot.

Pozinkovaná verzia 4-hranného pletiva sa hodí na zhotovenie plotov rodinných domov, firiem a stavebných pozemkov. Jeho plusom je výborná schopnosť kopírovať terénne nerovnosti. Životnosť je zhruba 6 rokov.

Nepozdáva sa vám pozinkovaná alternatíva 4-hranného pletiva? Je podľa vás dizajnovo neatraktívna? V tom prípade môže byť dobrou voľbou 4-hranné plastové pletivo.

Pletivo Klasik PVC je dostupné vo veľkostiach oka 6x6 cm a 5x5 cm. Ak napríklad chováte veľkého psa, preferujte pevnejšie pletivo s menším okom. Pletivo Klasik 5x5 cm sa vyrába z pozinkovaného drôtu v hrúbke 1,65 mm. Hrúbka drôtu s poplastovaním činí 2,5 mm, čiže na tento účel dokonale poslúži. Dostupné je v zelenej a antracitovej farbe.

Čo však v prípade, že chcete do oplotenia investovať iba raz za život a zároveň trváte na zhotovení plota zo 4-hranného pletiva, výborne kopírujúceho nerovnosti terénu? Žiadny problém. K dispozícii sú dve alternatívy – pletivo PVC Super a SILÁK, obe za výhodné ceny.Napríklad pletivo PVC SILÁK je extrémne pevné a odolné pletivo. Verte, či nie, pozinkovaný drôt má hrúbku až 2,5 mm, s poplastovaním 3,5 mm. Veľkosť oka je 53 mm. Samozrejme, aj toto nové pletivo je skladom a pripravené ihneď k odberu.

Zvárané pletivá v rolkách

Zvárané pletivo je o stupienok vyššie v porovnaní so 4-hranným pletivom napríklad preto, lebo na vysokokvalitnú povrchovú úpravu sa vzťahuje záruka 15 rokov. Zvárané pletivá sa od seba takisto odlišujú pevnosťou, odolnosťou a dizajnom. Patria medzi cenovo výhodné pletivá. Sú stvorené na oplotenie rodinných domov, firemných areálov či parkov.

Medzi zváranými pletivami sa obľube tešia pletivo Plastirol, Luxor 2 a Forte Medium. Pletivo Plastirol možno použiť aj ako nosný prvok pre popínavé rastliny, ktoré vám poskytnú vytúžené súkromie a tiež vytvárajú predpoklady na originálny plot. Zvlnené horizontálne drôty uľahčujú stekanie dažďovej vody.

Vysokou dávkou elegancie sa vyznačuje pletivo Luxor 2. Je preferované ako rezidenčné oplotenie. Určite oceníte skutočnosť, že je dostupné nielen v klasickej zelenej, ale aj antracitovej farbe.

Chováte veľkých psov a obávate sa, aby vám v prípade vašej neprítomnosti neušli? Zvárané pletivo Forte Medium disponuje extra vysokou pevnosťou a odolnosťou. Spoľahlivo ochráni váš pozemok a zabráni psom v úteku. Nehovoriac o tom, že je štýlové.

Ak chcete získať pevné a odolné oplotenie, ktoré vám bude slúžiť dlhé roky, je nevyhnutné vybrať si správne pletivo a myslieť aj na niekoľko ďalších dôležitých pravidiel. Nezabúdajte, že čím hrubší drôt, menšie oko, väčší priemer (hrúbka) stĺpika, menšia osová vzdialenosť stĺpikov a väčší počet vzpier v oplotení, tým pevnejší plot budete mať.

Neviete si sami vypočítať potrebné množstvo pletiva a príslušenstva? Využite plotovú kalkuláciu dostupnú pre všetkých. Vďaka nej na nič nezabudnete a dopracujete sa k pevnému oploteniu.

Zvárané panely

Chcete to najlepšie, čo sa dá aktuálne zohnať v oplotení? Tým pravým orechovým sú pre vás zvárané panely. Moderný vzhľad ich predurčuje k tomu, aby dotvorili okolie novopostavených budov.

Aj medzi plotovými panelmi nájdete niekoľko alternatív. Môže ísť o extra pevné, ekonomicky výhodné či dizajnovo zaujímavé kúsky. Máte takmer neobmedzené možnosti, ako si zhotoviť pevný, odolný, moderný a aj finančne výhodný plot.

M+M Martinec s.r.o., Paholec 1, Pezinok 902 01, +421905569909, eshop@martinec.sk