Ako vyzerajú moderné ploty v roku 2022?

Ako vyzerajú moderné ploty v roku 2022?

Ak máte v pláne váš pozemok oplotiť, prípadne hľadáte správne oplotenie, je veľmi nápomocné, keď viete, aký typ oplotenia by vám mohol priniesť želaný výsledok.

Existuje mnoho druhov plotov, kde každý z nich spĺňa iné kritériá a parametre, a je určený na rôzny účel. Či už potrebujete oplotiť pozemok svojho rodinného domu alebo stavby, prípadne potrebujete oplotenie pre vašu králikáreň alebo výbeh pre zvieratá, v ponuke je mnoho plotov, z ktorých si môžete vybrať.

Ak má byť oplotenie skutočne kvalitné, odolné a trvácne, je dobré zvážiť vo výbere niektoré aspekty. Dôležitá je ako účelnosť a funkcionalita, tak aj životnosť, cena a typ oplotenia a druh používaného pletiva.

Samozrejme nesmieme zabúdať ani na estetickú funkciu oplotenia, najmä v prípade, ak sa chystáte oplotiť svoj rodinný dom, chatu či chalupu. V portfóliu niektorých plotov je možné si zvoliť aj konkrétnu farbu oplotenia a jeho povrchovú úpravu. Veľkým plus je jednoduchá inštalácia plotu a jeho bezúdržbovosť.

Aké moderné ploty a typy oplotení sú tento rok v ponuke?

V prvom rade je dôležitá funkčnosť oplotenia. Plotové pletivo ju spĺňa v mnohých ohľadoch. Je nenáročné na údržbu a ľahko sa inštaluje, nehovoriac o odolných a pevných materiáloch, z ktorých je zhotovené. Jeho antikorózna úprava a dlhá životnosť sú veľkou prednosťou, ktorú ocenia ako stavebníci tak i stavebné firmy, ktoré sa preň rozhodnú.

Technologický vývoj ide stále dopredu a inak to nie je ani v témach, ktoré sa týkajú oplotenia. Použité materiály a úprava sa stále zlepšujú a zdokonaľujú, čo je vidieť na nových typoch plotov a ich modernom prevedení.

Druhy pletív a ich účelnosť

Štvorhranné pletivo je pevné, oderuvzdorné a odolné voči korózii. Vyrába sa v dvoch variantách, a to ako pozinkované a poplastované.

Ak kladiete zásadný dôraz na odolnosť oplotenia, potom je skvelou voľbou Zvárané pletivo. Má nielen veľmi elegantné a esteticky pôsobiace prevedenie ale je aj mimoriadne odolné. Vyrába sa z pozinkovaných a poplastovaných drôtov a má životnosť cca 15 rokov. Toto pletivo je takmer bezúdržbové a má dvojitú antikoróznu úpravu. Ak sa rozhodnete pre jeho použitie pri oplotení, odvďačí sa vám nemalou odolnosťou a trvácnosťou. Zvárané pletivo sa najlepšie hodí do miest s rovným alebo mierne klesajúcim terénom.

Mimoriadne pevné sú Zvárané plotové panely, ktoré sú vhodné do terénu rovného i mierne sa zvažujúceho. Majú tú najkvalitnejšiu antikoróznu povrchovú úpravu dostupnú na trhu a ich životnosť je minimálne 20 rokov.

Ďalšou alternatívou v oplotení sú Tieniace siete, ktoré slúžia k zatieneniu či znepriehľadneniu plotov. Sú vhodné najmä pre záhradné prístrešky, altánky, terasy alebo skleníky. Tieniaca sieť je vyrobená z HDPE materiálu, ktorý je veľmi pevný a tiež odolný voči UV žiareniu. Ak je vaším zámerom zabrániť, aby bola vaša stavba viditeľná zvonku, je tieniaca sieť tou správnou voľbou.

Ploty v našej ponuke sú nielen moderné, no sú aj zárukou kvality a trvácnosti. V prvom rade nám záleží na spokojnosti zákazníka a na tom, aby sa mu investícia vyplatila. Dôležité je, aby bolo oplotenie funkčné, účelné a trvácne, no zároveň aby pôsobilo esteticky a upravene.

Účel a výhody oplotenia

Oplotenie ako také zohráva veľkú rolu. Je ochranou vášho majetku a pozemku a pomáha vymedziť priestor, ktorý využívate. Nech už sa jedná o rodinný dom, chatu či záhradku, plní tu svoju dôležitú úlohu.

Drôtené oplotenie

Drôtené oplotenie je pevné, odolné a flexibilné a má mnoho výhod a benefitov.

Jeho inštalácia je ľahká a jednoduchá a oproti použitiu iných materiálov je aj podstatne rýchlejšia. Je cenovo dostupné a trvácne, odolné voči vplyvom počasia a korózii.

Keď si prajete farebne odlíšiť oplotenie od okolia alebo prispôsobiť farebne prostrediu, v ktorom ho inštalujete, nie je to žiadny problém. Drôtené oplotenie sa vyrába v rôznych farebných variantách, z ktorých si viete zvoliť tú, ktorá vám najlepšie vyhovuje.

Ďalšou výhodou je viditeľnosť drôteného oplotenia, takže môžete mať prehľad aj o tom, čo sa deje vonku, mimo váš pozemok.

Moderné drôtené ploty sú skvelým riešením, ktoré vás nesklamú ani postupom času. Ich výdrž, odolnosť, pevnosť a bezpečnosť sú prednosti, ktoré ocenia ako stavebníci tak i stavebné firmy, ktoré sa preň rozhodnú.

Neprehliadnuteľná je aj estetickosť moderných drôtených plotov a ich všestrannosť.

Je možné ho použiť pri obytných budovách, poľnohospodárskych budovách, ale aj pri iných stavbách, ktoré potrebujete ohradiť alebo vymedziť.

Drôtené oplotenie si viete prispôsobiť podľa vašich preferencií a predstáv.

Množstvo a variabilita dostupných materiálov na trhu dáva možnosť výberu podľa vašich požiadaviek a pre vašu spokojnosť.

M+M Martinec s.r.o., Paholec 1, Pezinok 902 01, +421905569909, eshop@martinec.sk