Bezpečné oplotenie: čo by ste mali zvážiť, ak máte malé deti

 Bezpečné oplotenie: čo by ste mali zvážiť, ak máte malé deti

Oplotenie domu zvykneme viac riešiť, ak máme doma väčšieho či menšieho domáceho miláčika. Pre jeho i ostatných bezpečnosť. Čo však v prípade detí?

Ako prispôsobiť plot aj im? Na čo nezabudnúť?

Ako si vybrať oplotenie domu pri deťoch?

V prvom rade si určite dajte pozor na stabilitu a materiál plotu, určite nechcete, aby došlo ku tragickej udalosti.

V druhom rade myslite na správnu výšku – predsa len, deti sú často neposedné, tak aby pre nich prinízky plot nepredstavoval preliezku.

A do tretice stavte na ploty, ktoré nie sú príliš náchylné na poškodenie a majú dlhú životnosť. Ak by vaše ratolesti skúšali jeho odolnosť…

Najbezpečnejšie oplotenie

Pri kovovom plote hrozí nebezpečenstvo úrazu, pri oldschoolovom drevenom sa hneď vrátite do svojho detstva a predstavíte si triesky zapichnuté v rukách a nohách… A čo iné ploty?

Živý plot

Možno vám ako prvý napadne živý plot, ale povedzme si rovno – jeho údržba si vyžaduje istý čas a deti ho môžu veľmi ľahko zničiť. Spolu s vašimi nervami.

Poplastované alebo pozinkované pletivo

Potešíme vás. Existuje ďalšia alternatíva, ktorá je zároveň aj tá lacnejšia a menej pracná. Ide o plotové pletivo. Oplotíte nimi pozemok okolo rodinného domu či záhradu. Jeho stavba je nenáročná a môžete ho použiť takmer do každého terénu.

Môžete staviť na klasické štvorhranné pletivo alebo zvýšiť odolnosť plota poplastovaním či pozinkovaním.

Ak chcete top level, odporúčame výber poplastovaného pletiva Klasik PVC Super. Vyrába sa z pozinkovaného drôtu o priemere 1,8mm/ s PVC vrstvou 2,8mm.

Gabiónové ploty

Kombinácia pozinkovaných alebo antracitových drôtených konštrukcií s výplňou v podobe kamenia alebo čohokoľvek podľa vášho výberu, zabezpečuje prvotriednu bezpečnosť, pevnosť, stabilitu. Ak si zabezpečíte takéto oplotenie, nehrozí, že by vám dieťa cezeň ušlo :)

Navyše si navrch môžete posadiť rôzne rastliny tak, aby vám deti na ne nedosiahli. A rôznou zeleňou spraviť z plota ekologickú alternatívu.

Tieniaca sieť ako skvelý doplnok

Vhodným doplnkom je aj tieniaca sieť. Okrem toho, že vám zabezpečí súkromie, ochranu pred slnkom, môže aj skryť ostré či nebezpečnejšie časti plota. Je to univerzálny doplnok ku pletivu.

M+M Martinec s.r.o., Paholec 1, Pezinok 902 01, +421905569909, eshop@martinec.sk