Tieniace pásy na plot: Súkromie za pár minút!

Tieniace pásy na plot: Súkromie za pár minút!

Pocit súkromia na svojom dvore alebo balkóne si môžete vytvoriť jednoducho a rýchlo pomocou moderných tieniacich pásov. Tieniace pásy sú alternatívou pre všetkých, ktorí chcú využívať výhody stabilného a odolného pletiva, ale odrádza ich menšia miera súkromia, ktorú poskytujú. S podobným problémom sa môžu stretnúť ľudia v husto osídlených častiach miest, obcí a sídlisk.

Hľadáte rýchle a finančne nenáročné riešenie ako oddeliť pracovnú a oddychovú časť záhrady? Tieniace pásy vás budú stáť minimum času a energie a vytvoria maximálny komfort a súkromie.

Tieniace pásy na plot sú vyrobené z umelej hmoty, sú ohybné a dobre sa prispôsobujú rôznym druhom pletív. Najčastejšie sa montujú na zvárané plotové panely, ale ich inštalácia nie je vylúčená ani na štvorhranné pletivá.

Štandardne dostupné farebné prevedenia sú tmavo zelená, sivá a čierna farba pásov. Výslednú farebnú kombináciu si na základe individuálneho vkusu môže majiteľ doladiť podľa vlastných predstáv.

Ako prebieha inštalácia

Celá inštalácia tieniacich pásov je podľa Vladimíra Martinca, majiteľa predajne s pletivami, nenáročný proces: “Montáž tieniacich pásov je veľmi jednoduchá a pomocou návodu ju bez problémov zvládnete svojpomocne.

Začiatok pásu zasunieme do montážneho profilu pri stĺpiku. Následne sa pás na striedačku vodorovne prepletá až po ďalší stĺpik plotu, kde koniec pásu opäť zasunieme do montážneho profilu. Postup opakujeme až do úplného prekrytia celého plotového panelu.

Pri štvorhranných pletivách je postup práce veľmi podobný. Jediný rozdiel je čase, ktorý pri montáži strávite. Štvorhranné pletivá majú malé oká a na jednu časť plotu sa spotrebujú viaceré užšie tieniace pásy, takže budete prepletať možno o niečo dlhšie ako pri zváraných plotoch, kde jedným pásom zakryjete naraz väčšiu plochu.

Tieniace pásy sú vhodné na takmer všetky typy vstupných brán, od klasických dvojkrídlových až po posuvné brány, keďže len minimálne zasahujú do priestoru a svojou prítomnosťou nijako nenarúšajú plynulý chod pohonného mechanizmu, aký majú samonosné brány.

M+M Martinec s.r.o., Paholec 1, Pezinok 902 01, +421905569909, eshop@martinec.sk